sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Rakennuslupa - Ihanakamalapaperisota



Rakennuslupahakemus (linkki johtaa Laukaan kunnan lupahakemukseen, toimii esimerkkinä) kannattaa suosiolla sisällyttää vastaavan mestarin tai pääsuunnittelijan hommiin. Sekään ei tosiaan kuulu talotoimittajan työhön, he vain toimittavat pääpiirrustukset ja energiatodistuksen. Itse halusin selvittää ja myös ymmärtää hakemuksessa kysytyt asiat, joten löysin itseni paperimeren keskeltä. 


Jos täytät itse hakemukset, tulosta kaikki liitteet valmiiksi jo tontin saatuasi ja täytä etukäteen kaikki mitä voit. Näiden täyttämiseen ja kopiointiin meni yllättävän paljon aikaa! Rakennuslupien käsittelyajat ovat kahdesta viikosta useampaan kuukauteen, joten ajoissa tulee olla liikentessä.

Koska tonttimme sijaitsee kaava-alueella, ei kaikkia lupahakemuksen liitteitä tarvittu. Talomme on täysin kaavan mukainen, joten tarvitsemamme liitteet ovat tässä:

- Selvitys tontin omistusoikeudesta, esim vuokrasopimus
- Kunnalta saadut 
kaavakartat
- Pääpiirrustukset (jokaista 3 kappaletta)
- Energiatodistus
- Maaperätutkimus tulokset


Oikeastaan kaikki muut olivat helposti selviteltävissä, mutta tuo maalämpökaivon lupahakemus tuotti päänvaivaa ennenkun tajusin soittaa vastaavalle, joka tiesi sanoa, ettei puoliakaan tiedoista tarvitse tuohon liitteeseen täyttää ! Se hyvä puoli näiden täyttämisessä itse oli se, että tiedän nyt aika paljon talostamme. Tietoa, jota mahdollisesti tarvitsemme, jos joskus asuntoa myymme :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäthän kommenttisi, jotta saadaan tästä blogista yhdessä mahdollisimman kattava tietopaketti :)