sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Lattialämmitystä, lattiavalua ja pieni mutka matkassa..




Talon valmistuttua sisältä ja ulkoa, alkoi hiljainen kuukausi talolla. Aina kerran viikossa joku kävi tekemässä jotain, kunnes sisustusvaihe alkaisi ja talolla olisi taas vilinää! Pystytyksen jälkeen aloitettiin lattialämmitysputkien asennuksella ja lattiavalulla. Oltiin aikataulusta pari viikkoa etuajassa, joten Muurametalot päättivät, että tehdään lattiavalu ennen takan muurausta. Ei tarvitsisi muurareiden väistellä putkia työskennellessään:) 





Oli lattiavalun aika! Tätä emme päässeet valitettavasti katsomaan livenä. Lattia valettiin torstaina ja saimme perjantaina muurarilta puhelun, että oli käynyt kurkkaamassa voisiko takkaa mennä jo aloittelemaan (olisiko lattia jo pintakuiva). Vielä oli kuulemma liian kosteaa. Olimme sopineet perjantai illaksi tapaamisen sähkömiehen kanssa talolla katsoaksemme lisävalaistuksen tarpeen. Sähkösuunnitteluvaiheessa päätimme jättää yhden varauksen olohuoneen kattoon ja katsoisimme talon pystytyksen jälkeen, mihin kohtaa kattoa haluamme lisävalaistusta :) Kun menimme talolle kurkkasimme varovaisesti ovelta, olisiko lattia riittävän kuiva kävelykierrokseen. Oven avatessamme saimmekin aika lämpimän vastaanoton.. 




Kostetutta oli kertynyt ikkunoihin, oviin ja kattoon. Talolla oli kuin saunassa! Ikkunoita ei oltu avattu, eikä talolla ollut minkäänlaista tuuletusta. Sähkäri, jonka kanssa meillä oli paltsua talolla avasi keittiön kohdalla olevan tuuletuskanavan ja me avasimme ikkunan keittiöstä hätäapuna. Saimme työmaavastaavan nopeasti kiinni ja hän lähti selvittelemään, miksi tuuletus on jäänyt laittamatta. Vastaus tulikin pian, että tuuletus tulee heti seuraavana päivänä talolle, että oli sattunut jonkinlainen väärinkäsitys, kuka sen järjestää. Vastaavamme kävikin sitten alkuviikosta kurkkaamassa, miten siellä oli kuivunut ja kaikki oli ok, eikä mitään haittaa siitä päivän tuulettamattomuudesta ollut. 

Tässä korostuukin, kuinka tärkeä meidän rooli on rakentamisessa. Vaikka talo on avaimet käteen mallia ja vaikka on vastaava mestari, ei se tarkoita, ettei itse joudu huolehtimaan mistään. Vastaava mestari ei voi päivittäin käydä talolla, (jollei satu naapurissa asumaan) jonka takia itse olemme käyneet siellä pari kertaa viikossa tsekkaamassa tilanteen. Tälläisten tilanteiden takia onkin tärkeää, että vastaava mestari sekä työmaavastaava ovat hyvin tavoiteltavissa ja että toiminta asian korjaamiseen hoidetaan nopeasti. Tällöin ei asiakkaalle (meille) koidu sen kummempia murheita ja selvitystöitä, kuin nopea puhelu. Muurametaloilla on tähän asti ollut homma hanskassa ylämäkien suhteen.  

Mitä tulee lattiavaluun se oli oikein siisti ja tasainen. :)

Kävimme vielä uudestaan maanantaina katsomassa minkälainen tuuletus talolla oli. Pari pientä ikkunaa oli avattu ja yhteen ikkunaan oli tullut tälläinen härveli .. :) Johan kuivuu ! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäthän kommenttisi, jotta saadaan tästä blogista yhdessä mahdollisimman kattava tietopaketti :)