lauantai 19. maaliskuuta 2016

Starting Up! Aloituskokousta!





Aloituskokousta pidimme heti, kun rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi. 
Siinä lappuja täytellessä kävi ilmi, että tarvitsemme turvallisuuskordinaattorin, joka ei ollut missään vaiheessa tullut puheeksi kenenkään kanssa. Vastaavammekaan ei tullut tätä ajatelleeksi, koska oman firmansa taloprojektien osalta (jossa hän on valvomassa joka päivä) suorittaa hän tämän tehtävän itse. Meidän projektin osalta hän ei voinut tätä tehtävää ottaa vastuulleen, sillä se olisi vaatinut päivittäin tiivistä seuraamista. Kun kysyin kunnalta kuka näissä hommissa yleensä on ollut oli vastaus, että rakennuttaja itse (eli siis minä ja mieheni!?) tai vastaava mestari (jos on sellainen projekti, jossa vastaava mestari on tiiviisti päivittäin työtä seuraamassa) 

Lain mukaanhan jokainenhan vastaa omasta työstään ja että se suoritetaan työturvallisuus määräysten mukaisesti. Tämä tekee turvallisuuskordinaattorin tehtävästä hieman hämmentävän. Näihin ihmeellisiin muodollisuuksiin on tullut törmättyä tässä nyt pari kertaa ;) Koska turvallisuuskordinaattori oli nimettävä, päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että vastaamme itse muilta osin (maatyöt yms) ja muurametalojen työmaavastaava vastaa kaikelta siltä osin, mikä kuuluu talopaketin urakkaan. 

Lappujen täyttelemisen jälkeen lähdimme tontille tarkistamaan talon paikkaa ja korkoja. Sielä se talon paikka oli merkattuna punaisin kepein ja tallustelin lumen päällä ihastelemassa, että: " Tässä se meidän olohuone nyt sitten tulee olemaan".  :)
Kaikki ainekset rakentamista varten onkin tämän jälkeen kasassa, joten h-hetkeä odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäthän kommenttisi, jotta saadaan tästä blogista yhdessä mahdollisimman kattava tietopaketti :)